Informatie voor donateurs

Help mee!

Behouden vaart van het pontje is alleen mogelijk bij voldoende vrijwilligers en bij voldoende donateurs. Geef u op als donateur. Kosten minimaal € 5 per persoon per jaar.  Uw donateurskaart geeft recht op een vrije overvaart gedurende het gehele seizoen. Wanneer u een veelvoud van € 5 doneert, ontvangt u evenzoveel donateurskaarten, met een maximum van vijf. Wilt u meer doneren en ook meer pasjes ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken aan ons secretariaat.

Donateurs noodzakelijk

De donateurs zijn de financiële steun voor het Pontje. Een donateur betaalt € 5  per jaar en kan daarvoor het hele jaar gratis overvaren. Hiervoor krijgt u een handzaam pasje, ter grootte van een bankpasje. Op alle vaardagen kunt u zoveel als u wilt, overvaren van Ouderkerk aan de Amstel naar Amstelveen en vice versa. Als u een veelvoud van € 5 doneert, ontvangt u evenzoveel pasjes met een maximum van vijf. Wilt u meer doneren en ook meer pasjes ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken aan ons secretariaat.
De vrijwilligers op het Pontje zullen u enthousiast onthalen en uw vragen beantwoorden zo goed als zij kunnen. Volgens strikte protocollen zullen zij u veilig tussen de oevers vervoeren. Met uw steun kunt u bijdragen aan het behoud van het Pontje.
Er moet veel onderhoud gepleegd worden. Denkt u maar aan de vele tientallen liters verf die elk jaar op de pont gesmeerd moeten worden! Of het onderhouden van de  kabel waarlangs de pont zich begeeft of de klossen waarmee de Pont voortbewogen kan worden. In 1995 is de destijds opgerichte Stichting Vrienden van het Pontje begonnen met de exploitatie van het alom bekende Pontje. Dankzij een heleboel donateurs en een aantal goedgeefse instanties, zijn de remmingswerken vervangen. Dit kostte, hoewel ook deze prijs zeer laag was, een goede 90.000 Hollandse guldens ofwel bijna € 40.000.
De donateurs zorgen ervoor dat het Pontje onderhouden en zelfs in 2005 geheel gerestaureerd kon worden.

Stuur een email naar

Of stuur een brief met uw naam naar het volgende adres:

Het secretariaat van de Stichting Vrienden van het Pontje
Brugstraat 11
1191 AV  Ouderkerk aan de Amstel

Laat hier uw contactgegevens achter om donateur te worden

    Of doe een eenmalige gift
    IBAN: NL87 RABO 0351 8604 60
    BIC: RABONL2U