Foto's en Video's

26-09-2021 jubileumviering 25 jaar + 1.

De Stichting Vrienden van het Pontje vierde op 26-09-2021 het 25 jaar bestaan +1. De stichting is opgericht in 1995 om te zorgen dat het pontje behouden blijft voor de toekomst.  

Op de jubileum dag werd er stilgestaan bij het aftreden van de voorzitter Jan Coevert, die vervolgens werd benoemd tot Erevoorzitter. De nog zittende secretaris werd gehuldigd voor het bestuurslidmaatschap van 25 jaar +1.  De voormalige burgemeester van Ouderkerk mevrouw Blankers-Kasbergen en Amstelveen mevrouw Van ’t Veld, droegen het stokje van beschermvrouwen over aan de nieuwe zittende burgemeesters. Voor Ouderkerk is dat mevrouw Langenacker en namens Amstelveen de heer Poppens. Door de huidige bestuursvoorzitter Sabina van Holsteijn-Coevert werd deze dag gepresenteerd.

20 jarig jubileum van de stichting.

Het 20 jarig jubileum van de stichting vrienden van het pontje. Het Pontje is een prachtige traditie, die iets levendigs geeft aan Ouderkerk aan de Amstel. Het Pontje is van grote culturele en historische waarde en het is beschermd dorpsgezicht van Ouderkerk aan de Amstel.

2013 Opening vaarseizoen met burgemeesters.

Op zondag 14 april 2013 werd een mooie dag voorspeld met wel 20 graden. Dat kwam goed uit want om 12.30 uur zouden de burgemeesters van Amstelveen en Ouder-Amstel gezamenlijk het vaarseizoen van 2013 het Jan Coevert veer openen. Nou het was aangenaam weer maar de zon brak niet echt door.

Dat mocht de pret van het festijn niet drukken. Eerst kwam de burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen van Ouderkerk met het pontje over naar Amstelveen. Daar werd zij verwelkomd door de heer Coevert en was het wachten op de burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen. In BarRestaurant deden zij hun Ambtsketen om, alhoewel mevrouw Blankers natuurlijk nog wel op Amstelveense grond stond, en poseerden zij voor de fotografen.