Informatie voor vrijwilligers

Help mee! 

De vrijwilligers zijn het gezicht voor het Pontje.

De vrijwilliger zorgt ervoor dat op alle vaardagen gevaren kan worden tussen Ouderkerk aan de Amstel naar Amstelveen en vice versa.
De vrijwilliger op het Pontje is de enthousiaste onthaler van de mensen die overgevaren willen worden, zij beantwoorden alle vragen zo goed als zij kunnen en zullen volgens strikte protocollen, de Pont veilig tussen de oevers laten bewegen.

De vrijwilliger vaart niet alleen over het water om het Pontje te steunen: zij helpen bij het te water laten, het lichten van de Pont, het onderhoud, het bestuur, de financiële administratie en niet te vergeten: de organisatie van de vele vaardagen.

Er zijn nooit genoeg vrijwilligers; het Pontje komt altijd vrijwilligers tekort om tijdens de vele vaste vaardagen, feestjes, bruiloften en begrafenissen gasten en bezoekers over te varen.

Het Pontje is een wijd begrijp in de omgeving van Ouderkerk aan de Amstel. Zonder dit Pontje is de Amstel niet meer wat het hoort te zijn. De vrijwilligers zijn hiervoor noodzakelijk!

Vaarinstructie

Een aangemelde vrijwilliger krijgt van ons heldere uitleg met instructies en persoonlijke begeleiding, over de taken van de lierbediener, de loods, schipper en tweede stuurman. Er wordt besproken wat u denkt aan te kunnen en waar u nog in kan groeien. Wij overhandigen de instructies op papier tijdens de begeleiding.

Om u aan te melden en een keer kennis te maken op de pont, kunt u zich wenden tot het secretariaat: pr@pontje.nl

Laat hier uw contactgegevens achter om vrijwilliger te worden